Beckhoff Applicaties:

Antonius Ziekenhuis Sneek


Het Antonius Ziekenhuis in Sneek is een algemeen ziekenhuis met een capaciteit van ruim 300 bedden en meer dan 1000 medewerkers. Het ziekenhuis biedt een uitgebreid pakket aan medisch-specialistische zorg, onderzoek en behandeling. Elke kamer van het ziekenhuis is voorzien van een eigen telefoon en televisie die centraal worden beheerd.
PatiŽnten Telefoon en Televisie Systeem (PTTV systeem)
Om het verblijf in het ziekenhuis voor de patiŽnt te veraangenamen is elk bed in het ziekenhuis voorzien van een eigen telefoon en televisie. De patiŽnt betaalt een eigen bijdrage voor het gebruik van deze voorzieningen. Vanuit de receptie van het ziekenhuis kunnen deze faciliteiten centraal bediend en beheerd worden. Wanneer de patiŽnt dit wenst kan het gebruik van de telefoon of televisie aangevraagd worden. Vanuit een centrale software applicatie kan de gewenste faciliteit geactiveerd worden, wordt het gebruik bewaakt en vind bij ontslag van de patiŽnt de afrekening plaats. Op deze manier kan de facilitaire dienst in ťťn centrale applicatie het gebruik beheren en wordt de patiŽnt optimaal bediend.

Systeembeschrijving
De toepassing bestaat uit een software applicatie die draait op een PC in de receptie van het ziekenhuis. Voor de interfacing met de telefonie en televisie apparatuur wordt gebruik gemaakt van een Beckhoff BK9000 ethernet kopstation met verschillende digitale busklemmen. De software applicatie stuurt de uitgangen van het ďethernet stationĒ aan via het netwerk en kan zodoende de televisie kanalen per bed vrijgeven. De interfacing met de telefooncentrale vindt plaats op basis van een seriŽle koppeling. Verder heeft de applicatie een koppeling met het landelijke ZIS (Ziekenhuis Informatie Systeem) voor de uitwisseling van patiŽntgegevens. Wanneer de patiŽnt ontslagen wordt kan er een rekening worden samengesteld op basis van het geregistreerde verbruik.
Croon Elektrotechniek B.V.
Het PTTV systeem is gerealiseerd door Croon Elektrotechniek B.V.. Croon Elektrotechniek B.V. is een toonaangevende, onafhankelijk systeem integrator met een vooraanstaande positie binnen vele product/marktcombinaties. Croon Elektrotechniek B.V. richt zich primair op het bieden van toegevoegde waarden aan de (eind)gebruikers van technologie. Technische Automatisering is ťťn van de kerncompetenties van Croon Elektrotechniek B.V.

Geslaagde systeemintegratie
Met het PatiŽnten Telefoon en Televisie Systeem is er niet alleen toegevoegde waarde geleverd aan de beheerders van het Antonius ziekenhuis, ook het verblijf van de patiŽnten is mede door dit systeem veraangenaamd.
Een uitstekend voorbeeld van een geslaagde systeemintegratie met Beckhoff producten.

Croon Electrotechniek B.V., Rotterdam