Beckhoff Applicaties:

Klinkrobot tbv inpersmoeren


Bouten en moeren
Bij de conventionele manier van het klinken van inpersmoeren en -bouten in dunwandig plaat-materiaal, houdt een operator de plaat telkens op de juiste positie onder de klinkmachine, waarna de moer geklonken wordt.

De klinkrobot neemt deze handelingen van de operator over. Hiertoe wordt met twee robots gewerkt. Een palletrobot pakt een product uit het magazijn en verplaatst dit naar de klinkrobot. Hier wordt eerst met de Z-as2 het reeds geklonken product opgepakt en aansluitend met Z-as1 het nieuwe product neergelegd. Op deze wijze wordt optimaal met de klinkmachine gewerkt. Er ontstaat geen stilstandtijd. De klinkrobot verplaatst het product onder de klinkmachine en geeft het commando om te klinken.Aansluitend wordt het product naar de producten pallet gebracht. Hier wordt het product in gelegd, wanneer een complete laag producten in de pallet geplaatst is, wordt een laag karton op de producten geplaatst om beschadiging te voorkomen. Aansluitend wordt een nieuwe laag producten geplaatst.

De besturing
De besturing van de machine bestaat uit 4 servo systemen, C++ besturing draaiend onder windows NT, Beckhoff IO, bediening met een touchscreen.
De op te pakken producten, magazijnhoogte, te klinken moeren en de neerleg posities in de pallets, zijn vrij te programmeren en eenvoudig door de operator in te leren.

Technische gegevens:Imecha BV, Almelo