Beckhoff Applicaties:

Besturing op een zandzuiger


Zandzuiger
Voor een leverancier van zandzuigers en landinstallaties (classeerinstallaties voor zand en grind) voor de baggerindustrie is een komplete besturing gemaakt. Om een indruk te geven: Het opgenomen vermogen van een zandzuiger ligt tussen de 0,6 en de 1,5 MegaWatt !.

De besturing
De installatie wordt bestuurd met een Beckhoff industriŽle PC (incl. Touchscreen) voorzien van Beckhoff TwinCAT softPLC en SCADA/MMI Genesis32. Beide applicaties communiceren met elkaar middels de industriestandaard OPC (OLE voor Process Control). Deze installaties kunnen zowel op de zandzuiger als op de vaste wal worden bediend. Hiervoor is een industrieel ethernet netwerk d.m.v. glasvezel gelegd. Als veldbussysteem is Profibus gekozen.




Bediening
De bediening vanaf de wal geschiedt ook met een PC. Deze PC dient tevens als een remote access server. Hierdoor zijn wij niet alleen in staat om vanuit 's-Heerenberg service te verlenen maar kunnen een volledige deelnemer zijn op het netwerk van de klant. Op deze manier kunnen wij optimaal service verlenen op de zuiger en eventueel op de aanwezige landinstallatie op de wal.




IndustriŽle Automatisering Kremer BV, 's-Heerenberg