Beckhoff Applicaties:

MPS automatiseert slachtlijn met TwinCAT


Zwaar werk
Het slachten van varkens met de hand is een ambachtelijk beroep, maar strookt niet met de Arbo wet.
Om deze reden is een slachtlijn voor varkens (F-line) ontwikkeld door Stork MPS in Lichtenvoorde. Hierin zijn verschillende zware handelingen geautomatiseerd die worden uitgevoerd door robots.
TwinCAT CNC
De robots worden bestuurd door een PC met Windows NT met TwinCAT als softPLC met CNC functionaliteit.
Een van de voordelen van dit besturingssysteem is de mogelijkheid tot het verwerken van grote hoeveelheden data. Niet alleen de maten van de karkas, maar ook of bepaalde bewerkingen wel of niet hebben plaatsgevonden. De beschikbare productiegegevens worden tevens over het netwerk naar een SQL server gestuurd. Op de server worden van alle machines de data verzameld en via intra/web techniek beschikbaar gesteld. De servoaandrijving van de robots wordt dmv TwinCAT CNC software gerealiseerd. Het positioneren gebeurt met een nauwkeurigheid van 2 mm. Zowel de servoversterkers als de Beckhoff remote I/O worden dmv Profibus-DP aangestuurd.
Diagnose en onderhoud
Een modemverbinding maakt het mogelijk voor de servicemonteurs bij Stork MPS om op elk gewenst moment gegevens uit de machine te lezen om bijvoorbeeld snel een storing op te kunnen lossen. Ook kan de machine zelf aangeven wanneer onderhoud nodig is.


Stork MPS, Lichtenvoorde