www.beckhoff.nl
 4 februari 2014 

  In deze Beckhoff.nl nieuws:

2.000ste cursist
I/O Motion Control
Acceleratie- en hoekmeting
Groene biogas installatie

 Beckhoff.nl verwelkomt 2.000ste cursist

Geachte ,

In deze nieuwsbrief besteden wij aandacht aan onze 2.000ste cursist, tijdens een conversiecursus van TwinCAT 2 naar TwinCAT 3. Vervolgens treft u een video met de Beckhoff compacte aandrijftechniek en een item met betrekking tot de interessant geprijsde en compacte EP1816-3008 EtherCAT module, voor acceleratie- en hoekmeting.

Tot slot treft u een PC Control artikel over Gastreatment Services BV, die een "groene" biogas installatie hebben geplaatst bij een afvalwaterzuiveringsinstallatie in Haarlem. De biogas installatie zuivert middels koeling het biogas, dat anders afgefakkeld zou worden. De vervuiling wordt hierdoor verwijderd uit het biogas en het biogas wordt opgewerkt tot het kwalitatief hoogwaardige LNG. Dit LNG is goed te transporteren en bruikbaar voor bijvoorbeeld vrachtwagens of huishoudens.


 
2.000ste cursist bij Beckhoff.nl in het zonnetje gezet
Tijdens de conversiecursus van TwinCAT 2 naar TwinCAT 3 van donderdag 30 januari 2014 mochten wij onze 2.000ste cursist begroeten! De eer viel te beurt aan dhr. H. Fiedler van de Technische Universiteit Eindhoven. Dhr. Fiedler maakt reeds vele jaren gebruik van de Beckhoff besturingstechnologie, veelal voor interne projecten binnen de verschillende faculteiten van de Technische Universiteit, maar ook voor externe projecten buiten de Universiteitscampus. Dit zijn dan voornamelijk bedrijven binnen de high-tech regio Eindhoven.

U kunt hier klikken voor een korte impressie van dit heugelijke feit, op onze Beckhoff.nl Facebook pagina. 
Beckhoff compacte aandrijftechniek
Middels de IP20 I/O klemmen en de IP67 EtherCAT boxen is het mogelijk om AC/DC motoren, stappenmotoren en servomotoren aan te sturen. Met de servoklem kunnen standaard servomotoren met resolver worden aangesloten, maar er is ook een optie voor een servomotor met absoluutencoder en 1-kabeltechnologie.

Voor de stappenmotoren zijn er klemmen beschikbaar voor een 1,5 A, een 5 A en een 8 A motor. De EL7051 stappenmotorklem van 8 A heeft als voordeel, dat de klem precies zoveel vermogen levert, als door de applicatie gevraagd wordt. Dit zorgt ervoor dat er weinig warmteverliezen zijn.

U kunt hier klikken voor de video.


 
EtherCAT Box verzorgt acceleratie- en hoekmeting direct op uw machine
De nieuwe EP1816-3008 EtherCAT Box beschikt over twee geÔntegreerde 3-axis acceleratie sensoren en 16 digitale ingangen. De eenvoudig te monteren en interessant geprijsde IP67 EtherCAT Box, kan behalve vibraties en schokken, ook kantelbewegingen monitoren in lengte- en breedterichting.

De EP1816-3008 meet in het bereik van Ī2, 4, 8 en 16 g. De sample frequentie bedraagt 1 Hz tot 5 kHz. De signalen worden direct via de EtherCAT veldbus beschikbaar gesteld aan de controller. Aangezien de module is uitgerust met twee sensoren die 90į ten opzichte van elkaar verschoven zijn, is het mogelijk om een redundante meting uit te voeren, waarbij de resultaten betrouwbaar kunnen worden geverifiŽerd door de controller. Typische applicatievoorbeelden zijn bijvoorbeeld metingen aan gebouwen, een robotarm of een zaagmachine.

U kunt hier klikken voor het persbericht.


 
GtS BV plaatst biogas installatie die afvalgas omzet in een "groene" energiebron
Onze Nederlandse klant Gastreatment Services BV houdt zich bezig met het creŽren en distribueren van biogas. De Gastreatment Power Package van GtS is geplaatst bij de afvalwaterzuivering in Schoteroog in Haarlem. De installatie zet "afvalgas" dat traditioneel afgefakkeld zou worden, om naar de hoogwaardige en eenvoudig te transporteren brandstof LNG. Dit LNG kan gebruikt worden voor machines, vrachtwagens of huishoudens bijvoorbeeld.

Tot 2035 kan de installatie 280 kubieke meter biogas per uur verwerken, dat vervolgens omgezet kan worden naar 190 kubieke meter LNG. Hiermee kunnen bijvoorbeeld 500 huishoudens van gas worden voorzien. Als besturing van de installatie wordt gebruik gemaakt van een Beckhoff C6930 PC, met TwinCAT PLC en de Beckhoff I/O modules.

U kunt hier klikken voor het volledige PC Control artikel.


 

Met vriendelijke groet,

Beckhoff.nl

Beckhoff.nl nieuws is een uitgave van Beckhoff.nl / IAL BV - Haarlem.
U ontvangt deze mail omdat u bij ons ingeschreven staat. Afmelden kan via email: mailto:sales@beckhoff.nl