Beckhoff.nl mail: "EtherCAT Technology Dagen groot succes"
   3 februari 2015
 
 In deze Beckhoff.nl mail treft u de volgende onderwerpen aan:
 
De EtherCAT Technology Dagen waren met ca. 140 bezoekers druk bezocht  
De compacte CP6606 lowcost HMI oplossing van Beckhoff  
Nieuwe 22,5° bochten beschikbaar voor het Beckhoff XTS Systeem  


Geachte ,

De EtherCAT Technology Dagen waren een groot succes. Op dinsdag 27 januari vond de eerste dag plaats op de Hightech Campus in Eindhoven en op woensdag 28 januari vond de tweede dag plaats in het Experience Center van Voortman te Rijssen.


 
De EtherCAT Technology Dagen waren met ca. 140 bezoekers druk bezocht
De bezoekers hebben verschillende lezingen kunnen volgen over onder andere de voordelen die EtherCAT biedt voor machinebouwers, de diagnosemogelijkheden van EtherCAT en Safety over EtherCAT. Ook werden er interessante applicatievoorbeelden gepresenteerd door Acontis met een Kuka robotaansturing via EtherCAT, Voortman gaf een bedrijfspresentatie over EtherCAT aangestuurde staalverwerkende machines en MicroSure presenteerde een EtherCAT robot voor micro-chirurgische ingrepen.

In Rijssen konden de bezoekers een live demonstratie bewonderen van een volautomatische Voortman lasstraat. Een grote H-balk voor bouwconstructies werd ingeklemd in “beam rotators” en werd automatisch ingemeten. De “beam rotators” kunnen de balk ronddraaien, zodat elke zijde van de balk afgelast kan worden. De balk werd vervolgens afgelast door 4 Panasonic lasrobots die zich over een railsysteem langs de balk voortbewogen.

 
De compacte CP6606 lowcost HMI oplossing van Beckhoff
De CP6606 is een compacte 7 inch HMI en Panel PC besturing. De fanless Panel PC is uitgerust met een 1 GHz ARM Cortex A8 processor en 1 GB DDR3 RAM geheugen. De CP6606 is een lowcost Panel PC voor inbouw in de besturingskast en kan met behulp van de TwinCAT PLC software worden toegepast voor bijvoorbeeld machinebouwapplicaties of gebouwenautomatiseringsprojecten.

Middels OPC UA support kan deze controller eenvoudig als OPC UA server of client worden gekoppeld en biedt daarmee uitgebreide connectiviteit en mogelijkheden voor remote access. De CP6606 heeft een robuuste aluminium behuizing en beschikt over een microSD kaart voor opslag van data en is uitgerust met een RS232 poort, een Ethernet poort, een EtherCAT poort en 2 USB poorten.

 
Nieuwe 22,5° bochten beschikbaar voor het Beckhoff XTS Systeem
De nieuwe XTS motormodules met bochten van 22,5° bieden u nog meer flexibiliteit voor uw productie. Deze bochten zijn toegevoegd aan de reeds bestaande rechte motormodules en de motormodules met een bocht van 180°. Hierdoor worden nieuwe baanvormen mogelijk, zoals: een volledige cirkel, naar binnen gerichte bochten, naar buiten gerichte bochten, een vierkant met afgeronde hoeken, etc.

Het XTS lineaire transport systeem bestaat uit modulaire lineaire motormodules met geďntegreerde doorgifte van de voeding, de veldbus en het encodersysteem. De motormodules worden samengeklemd middels het railsysteem, dat op zijn beurt weer zorgt voor de geleiding van de movers. Elke mover kan in de software als een losse as worden aangestuurd. Het XTS systeem vormt hiermee een flexibele en een complete mechatronische oplossing die helemaal aan de eisen van uw productie aangepast kan worden.

 

Met vriendelijke groet,

Beckhoff.nl
Beckhoff.nl nieuws is een uitgave van Beckhoff.nl / IAL BV - Haarlem.
U ontvangt deze mail omdat u bij ons ingeschreven staat. Afmelden kan via email: mailto:sales@beckhoff.nl