www.beckhoff.nl
 3 juli 2013 

  In deze Beckhoff.nl nieuws:

Tech United in finale
CX8093 met PROFINET
Verhuizing Fertig Motors

 Beckhoff.nl mail: EtherCAT schiet voetbalrobots naar WK finale

Geachte ,

In deze nieuwsbrief aandacht voor het WK Robocup, dat dit jaar werd gehouden in Eindhoven. Het evenement werd georganiseerd door de TU Eindhoven en was zeer druk bezocht. Koningin Maxima heeft het event op vrijdag bezocht en met name tijdens de finaledag op zondag, waren de tribunes volledig gevuld.

De CX8093 komt aan bod in deze nieuwsbrief, die middels een virtual PROFINET device instelling nog extra mogelijkheden biedt, bovenop de standaard al aanwezige uitgebreide functionaliteit.

Het laatste punt in deze nieuwsbrief betreft de verhuizing van de Beckhoff motorendivisie Fertig Motors. De productiecapaciteit is met de verhuizing verdubbeld en Beckhoff is hiermee ook klaar voor toekomstige groei op motion gebied.Tech United behaalde de finale in de Middle Size League Robocup in Eindhoven
De voetbalrobots van Tech United zijn uitgerust met een Beckhoff besturings-PC en EtherCAT I/O modules. In de finale was de opponent het Chinese team Water. In de voorrondes had Tech United nog geen enkel doelpunt tegen gekregen, alle wedstrijden gewonnen en ook het team Water al een keer verslagen. De finale zou een bloedstollende en gelijk opgaande wedstrijd worden.

In de laatste 4 seconden van de officiële speeltijd tekende Tech United de 2-2 gelijkmaker aan en dwong daarmee een verlenging af. Voor eigen publiek mocht het helaas toch niet zo zijn, want in de verlenging wist het team Water toch de winnende treffer tegen de touwen te schieten. De Technische Universiteit Eindhoven mag ondanks de verloren finale, toch met trots terugkijken op een succesvol en zeer druk bezocht robocup event. >>Film<<
 

De CX8093 Embedded PC integreert een virtual PROFINET device
De CX8093 Embedded PC controller is uitgerust met een PROFINET Device interface, met 2-poorts switch functionaliteit, om een daisy-chain van de veldbus mogelijk te maken. Het is ook mogelijk om een virtual device voor de PROFINET slave interface in te stellen. De CX8093 gedraagt zich hierdoor als 2 PROFINET devices en kan daardoor de dubbele hoeveelheid input/output data verwerken.

Een andere optie van de virtual PROFINET device instelling, is dat de CX8093 kan communiceren met twee PROFINET Controllers. Dit is een eenvoudige manier om de systeembeschikbaarheid te verhogen. Een probleem met één van de masters kan worden gedetecteerd en de andere master kan naar aanleiding hiervan reageren.
 

Beckhoff motoren divisie is verhuisd naar een grotere productielocatie
Fertig Motors is een Beckhoff divisie, die de productie van de Beckhoff motoren verzorgt. Het nieuwe gebouw in Marktheidenfeld beschikt over 2.000 m² vloeroppervlak voor de productie van motoren en ruim 800 m² vloeroppervlak voor kantoorruimtes. Met de verhuizing zijn de productiecapaciteit en de voorraadcapaciteit met 100% toegenomen.

Vergeleken met het voorgaande jaar verwacht Beckhoff dat de afzet van motoren in 2013 zal verdrievoudigen. Een nieuw CNC-bewerkingscentrum maakt bovendien, in house prototyping mogelijk, waardoor Fertig Motors heel snel op klantwensen kan inspelen.
 

Met vriendelijke groet,

Beckhoff.nl
Beckhoff.nl nieuws is een uitgave van Beckhoff.nl / IAL BV - Haarlem.
U ontvangt deze mail omdat u bij ons ingeschreven staat. Afmelden kan via email: mailto:sales@beckhoff.nl