www.beckhoff.nl
 1 juli 2014 

  In deze Beckhoff.nl nieuws:

mxAutomation interface
IP67 powerdistributie
Tower 185
CX8000 master

 Beckhoff.nl mail: "Beckhoff PLC middels EtherCAT gekoppeld met KUKA robot"

Geachte ,

Als eerste item in deze nieuwsbrief wordt een belangrijke nieuwe ontwikkeling beschreven, waarbij de Beckhoff PLC naadloos gekoppeld en zeer precies gesynchroniseerd kan worden met een KUKA robot, middels de EtherCAT veldbus en de mxAutomation interface. Vervolgens wordt de EP9224 EtherCAT power distributiebox beschreven. Deze box doet metingen aan de vier voedingskanalen en maakt een goede diagnose mogelijk.

Het derde item betreft Tower 185, een luxe kantoorgebouw in Frankfurt am Main met een volledige Beckhoff building automation besturing. De kantoorruimtes zijn flexibel in te delen en vanwege de nauwkeurige weersvoorspelling en besturing, is het gebouw zeer energiezuinig. Het laatste item van deze nieuwsbrief beschrijft de nieuwe Beckhoff CX8000 Embedded PC's, die een PROFIBUS of CANopen masteraansluiting bieden.


 
Aansturen van een KUKA robot middels mxAutomation interface vanuit de Beckhoff PLC
Via de nieuwe mxAutomation interface library is het mogelijk om een KUKA robot met een KR C4 controller direct aan te sturen vanuit een Beckhoff PLC. Met deze library is de robot te programmeren, zonder dat de programmeur hoeft te beschikken over specialistische kennis van robot programmeertalen.

Communicatie tussen de robot en de PLC vindt plaats via de EtherCAT veldbus. Hierdoor is de data vanuit de KUKA robot ook realtime beschikbaar in de PLC, zodat hoog precieze synchronisatie met de overige delen van de machine eenvoudig kan worden gerealiseerd.


 
Beckhoff introduceert een nieuwe IP67 power distributiebox met stroom- en spanningsmeting
Met de EP9224 heeft Beckhoff een IP67 power distributie box in het assortiment opgenomen, die per kanaal stroom- en spanningsmetingen kan doen. Deze waardes kunnen worden ingelezen door de PLC en gebruikt worden voor het plannen van preventief onderhoud of het stellen van diagnose. De box kan 4 kanalen voorzien van 24 V en 4 A via een M8 connectie.

Data wordt in de box continu gebufferd, zodat bij het optreden van een fout, de laatste 40 datapunten per kanaal kunnen worden bekeken. Deze data bevat niet alleen de stroom- en spanningswaarden, maar ook de I▓t en temperatuurwaarden.

 
Het 4 na hoogste kantoorgebouw van Duitsland uitgevoerd met Beckhoff Building Automation
Het luxe kantoorgebouw "Tower 185" is 200 meter hoog en bevindt zich in Frankfurt am Main. De Beckhoff gebouwautomatisering maakt een flexibel gebruik van de ruimte en een energie-efficiŰnte exploitatie van het gebouw mogelijk.

Via de Beckhoff besturing zijn het building management system, de HVAC en de individuele room controllers gecombineerd. Het gebouw telt ongeveer 60.000 I/O punten en 670 Embedded PC's van het type CX9000, die middels Ethernet TCP/IP verbonden zijn met 80 PC's van het type C6925, om de data per verdieping te kunnen verzamelen.

De individuele room controllers zijn met EnOcean verbonden, de verlichting wordt via DALI aangestuurd, de zonwering is via SMI gekoppeld en de HVAC is middels modbus met de besturing ge´ntegreerd.

>>Klikt u hier voor een videoimpressie.<<

 
Voor de CX8000 komen nu ook masterinterfaces beschikbaar
Met de CX8030 en CX8050 breidt Beckhoff haar range van ultra compacte Embedded PC's verder uit met een PROFIBUS of CANopen masteraansluiting, direct ge´ntegreerd in de Embedded PC.

Middels de CX8030 en CX8050 Embedded PC kunnen nu eenvoudig PROFIBUS of CANopen slave modules worden aangesloten en worden gekoppeld naar een higher-level Ethernet infrastructuur. 

Met vriendelijke groet,

Beckhoff.nl

P.S. Wij willen u alvast een fijne vakantie toewensen. Beckhoff Nederland zal tijdens de komende vakantieperiode geopend zijn en wij zullen deze periode ook bereikbaar zijn voor uw vragen.

Beckhoff.nl nieuws is een uitgave van Beckhoff.nl / IAL BV - Haarlem.
U ontvangt deze mail omdat u bij ons ingeschreven staat. Afmelden kan via email: mailto:sales@beckhoff.nl