Beckhoff.nl mail: "To IoT or not to IoT? That is the question."
   5 juli 2016
 
 In deze Beckhoff.nl mail treft u de volgende onderwerpen aan:
 
Beckhoff heeft een webinar over IoT, waarmee u in circa 30 minuten volledig up to date bent  
De EK9160 voor cloud based control, "Plug-and-cloud" middels een IoT kopstation  
De EtherCAT voetbalrobots van Techunited zijn in Leipzig wereldkampioen geworden  
Best gelezen berichten van de nieuwsbrief van vorige maand:  


Geachte ,

In deze nieuwsbrief treft u meer informatie over de mogelijkheden die Beckhoff kan bieden op het gebied van IoT communicatie. Allereerst treft u een link naar een webinar, waarin de mogelijkheden van IoT duidelijk worden uitgelegd. Vervolgens treft u meer informatie over een plug-and-play IoT kopstation van Beckhoff met het typenummer EK9160.

Het team van Techunited heeft met de EtherCAT voetbalrobots een ontzettende knappe prestatie geleverd door in de finale van het wereldkampioenschap robocup de vice wereldkampioen, het Chinese team Water, te verslaan. En tot slot van deze e-mailing treft u de best gelezen berichten van de voorlaatste e-mail.


 
Beckhoff heeft een webinar over IoT, waarmee u in circa 30 minuten volledig up to date bent

Het verzamelen van machinetdata in de cloud, heeft verschillende grote voordelen. Het maakt hierbij overigens niet uit of u gebruik maakt van een commercieel verkrijgbare cloud, zoals Azure bijvoorbeeld, of dat u gebruik maakt van een eigen private cloud.

De voordelen zijn legio:

- U kunt besparen op productiekosten.
- U kunt de productkwaliteit verhogen.
- De efficiëntie van de machine kan worden verhoogd.
- De productieverliezen kunnen worden verminderd.

Een ander groot voordeel van de IoT communicatie is dat de minimalistische protocollen AMQP en MQTT eenvoudig firewalls kunnen passeren, omdat de apparaten alleen maar data pushen naar de cloud.

Klikt u >>hier<< om de interessante IoT webinar te bekijken en in nog geen 30 minuten up to date te zijn.


 
De EK9160 voor cloud based control, "Plug-and-cloud" middels een IoT kopstation

Het EK9160 IoT kopstation verstuurt alle machinedata eenvoudig, veilig en kosten-effectief naar alle standaard beschikbare cloud systemen. Er is geen controller benodigd en er hoeft niet te worden geprogrammeerd.

Via het eenvoudige configuratiescherm in de geïntegreerde webserver kunnen de dataverwerking en timing van de I/O data worden geparametriseerd. Het EK9160 IoT kopstation verstuurt alle data autonoom, inclusief tijdstempel rechtstreeks naar de cloud service.

Het kopstation beschikt tevens over een 2 GB microSD kaart, waarop de data kan worden gebufferd als de verbinding met de cloud tijdelijk weg mocht vallen. Als de verbinding weer terug is, kan de data alsnog worden doorgestuurd. 
De EtherCAT voetbalrobots van Techunited zijn in Leipzig wereldkampioen geworden

In een bloedstollende finale diende Techunited het op te nemen tegen het Chinese team Water, de voormalige wereldkampioen. Techunited opent na 3 minuten de score en weer even later staat het al 2-0 voor Techunited. Vlak voor rust doet Water wat terug en is het 2-1. In de tweede helft scoort Water de 2-2 gelijkmaker.

De verlenging dient zich aan en Water start de verlenging met hard spel, wat resulteert in een rode kaart. In de 2e helft van de verlenging scoort Water en neemt een voorsprong. Vlak voor het aflopen van de verlenging weet Techunited de gelijkmaker aan te tekenen. Dit betekent een 3-3 eindstand en penalties. Gelukkig hebben de robots van Water naar Italië en Duitsland gekeken en ze misten alle vijf de penalties. Techunited wist gelijk de eerste strafschop keurig af te ronden en was daarmee wereldkampioen!

U kunt >>hier<< klikken voor een compilatie van deze bloedstollende finalewedstrijd.

 
Best gelezen berichten van de nieuwsbrief van vorige maand:

• EJ-modules efficiënte I/O en motion oplossing….
• Compacte en krachtige CX8100 controller met TwinCAT 3….
• Beckhoff Customer Focus TDC Doysis machine met XTS….

Klik hier voor de mailing van vorige maand.

 

Met vriendelijke groet,

Beckhoff.nlBeckhoff.nl nieuws is een uitgave van Beckhoff.nl / IAL BV - Haarlem.
U ontvangt deze mail omdat u bij ons ingeschreven staat. Afmelden kan via email: mailto:sales@beckhoff.nl