www.beckhoff.nl
 4 juni 2013 

  In deze Beckhoff.nl nieuws:

Kinetic Rain
CX8000
EtherCAT displayklem
Stage technology

 Beckhoff.nl mail: "Van Kinetic Rain naar zonneschijn"

Geachte ,

Na de overvloedige regen van de afgelopen tijd, zijn de meesten van ons wel weer toe aan wat zonneschijn.

Op de luchthaven Changi in Singapore is een kunstwerk geplaatst met de naam Kinetic Rain. Het kunstwerk beslaat een oppervlakte van 75 m▓ en is geplaatst in een hal van maar liefst 8 meter hoog.

De koperkleurige regendruppels van de kinetic rain spiegelen het zonlicht en mocht u op zakenreis of vakantie toevallig deze luchthaven aandoen, dan kunt u dit grote kunstwerk live aanschouwen. De 1.216 assen worden middels Beckhoff hardware, de TwinCAT NC PTP software en de EtherCAT veldbus met elkaar gesynchroniseerd en aangestuurd.'s-Werelds grootste Kinetic Rain wordt aangestuurd middels EtherCAT
Maar liefst 1.216 servoassen worden gesynchroniseerd middels de EtherCAT veldbus op Changi Airport in Singapore. Bij dit kunstwerk hangen 1.216 koperkleurige druppels aan een nagenoeg onzichtbaar koord. Elke druppel wordt met een separate motor bewogen.

Gezamenlijk vormen al deze afzonderlijke druppels patronen in de ruimte op klassieke achtergrondmuziek. De assen worden aangestuurd middels Beckhoff C6525 IPC's en de TwinCAT NC PTP software. Elke druppel wordt bewogen met een EL7201 EtherCAT servoklem en Beckhoff AM3121 servomotor. >>Film<<
 

De CX8000 Embedded PC biedt uitgebreide functionaliteit
De CX8000 beschikt over een zeer compacte behuizing, waar de K-bus of EtherCAT klemmen direct achter aangesloten kunnen worden. De controller heeft een microSD geheugenkaart als opslagmedium en is daarmee ook geschikt voor decentrale toepassingen, waar data gelogd dient te worden.

Middels de verschillende beschikbare veldbus slave interfaces kan de CX8000 als slave in een veldbus netwerk worden opgenomen. De Embedded PC beschikt ook over een ge´ntegreerde 1-seconde UPS, waarbij data kan worden weggeschreven bij spanningswegval. >>Film<<
 

De EL6090 is een EtherCAT displayklem voor montage op de DIN-Rail
De klem kan tussen de standaard EtherCAT I/O klemmen worden opgenomen. De klem bevat een urenteller, die niet gereset kan worden. Het is ook mogelijk om status meldingen en diagnostische informatie op het display te laten zien.

De achtergrondverlichting van het display is dimbaar, het betreft een 2-regelig display en op elke regel kunnen 16 karakters worden getoond. Met een 4-punten druktoets en een enter toets kan er door menu's worden genavigeerd en meldingen worden bevestigd. Bij teksten die langer zijn dan het aantal karakters van het display, gaat het display automatisch in "text scrolling" mode.
 

Beckhoff biedt een universele oplossing voor stage technology
Middels de EtherCAT veldbus kunnen diverse I/O modules en drive technologie eenvoudig bij de besturing worden ge´ntegreerd. Via de I/O klemmen wordt het onder andere mogelijk om DMX master of slave apparaten aan te sturen, LED's aan te sturen, lampen te dimmen middels een dimmerklem en apparaten aan te sluiten middels protocollen als EIB, LON of DALI.

Recentelijk is het ook mogelijk om apparaten met het sACN protocol met de besturing te verbinden. De integratie van SMPTE timecode voor synchronisatie met geluid behoort ook tot de mogelijkheden. >>Animatie<<
 

Met vriendelijke groet,

Beckhoff.nl
Beckhoff.nl nieuws is een uitgave van Beckhoff.nl / IAL BV - Haarlem.
U ontvangt deze mail omdat u bij ons ingeschreven staat. Afmelden kan via email: mailto:sales@beckhoff.nl