www.beckhoff.nl
 3 juni 2014 

  In deze Beckhoff.nl nieuws:

Beckhoff XTS
Kleine AM8000 motoren
EL7211 servoklem
TwinCAT 3

 Beckhoff.nl mail: Overweldigende interesse voor XTS systeem tijdens Interpack beurs

Geachte ,

Deze nieuwsbrief start met het eXtended Transport System (XTS), dat Beckhoff uitgebreid heeft gepresenteerd tijdens de afgelopen Interpack beurs in DŁsseldorf. De interesse voor deze compacte en flexibele motion oplossing was overweldigend.

De volgende twee items hebben eveneens betrekking op compacte en dynamische aandrijftechniek, middels de kleinste series servomotoren AM801x en AM811x en de compacte EL7211-0010 servoklem van slechts 24 mm breed.

Het laatste onderwerp van deze nieuwsbrief heeft betrekking op de TwinCAT 3 software met multi-core processor ondersteuning. En in de P.S. van deze nieuwsbrief treft u een mogelijkheid om het Beckhoff PC Control magazine als app op uw iPad te kunnen ontvangen.


 
Tijdens de Interpack beurs heeft Beckhoff de voordelen van het XTS systeem uitgelicht
Het XTS systeem zorgt ervoor dat de footprint van de machine teruggebracht kan worden en tegelijkertijd de output en flexibiliteit van de machine kan worden verhoogd. De omsteltijden van het XTS systeem zijn minimaal, omdat alle movers als een separate as aangestuurd worden vanuit de TwinCAT motion control software. Ondanks de uitstekende dynamische eigenschappen is het systeem toch zeer energie efficiŽnt.

Binnen de verpakkingsindustrie is het mogelijk om te besparen op verpakkingsmateriaal, omdat je met de movers dicht bij het product kunt komen en gebruik kunt maken van exacte printing mark detectie. Hierdoor kunnen producten in bijvoorbeeld een blisterverpakking dichter op elkaar worden verpakt. Het is ook mogelijk om een robot te synchroniseren met het XTS systeem, om daarmee producten over te geven aan de movers van het systeem.

>>Klikt u hier voor een videoimpressie.<<

 
Beckhoff breidt de serie AM8000 servomotoren uit met motoren voor kleine inbouwruimtes
De kleine motoren hebben een kleine flensmaat van 40 mm en met 3 verschillende inbouwlengtes varieert de koppelrange van 0,22 Nm tot 0,55 Nm. De motoren hebben een laag massatraagheidsmoment en een viervoudige overbelastbaarheid. Het wordt hierdoor mogelijk om hoogdynamische oplossingen te maken met minimaal benodigde inbouwruimte.

De AM811x motoren kunnen worden toegepast in combinatie met de EL7201-0010 en EL7211-0010 servoklem op 50 V DC en de AM801x servomotoren kunnen worden aangesloten op de AX5x0x servodrives op 230 V AC. De motoren zijn uitgevoerd met een absoluut encoder en One Cable Technology (OCT).
 
De EL7211 klem biedt de mogelijkheid om een motor met 4,5 Arms aan te sturen
Het betreft hier een I/O klem van slechts 24 mm breed. Als deze klem wordt toegepast in combinatie met de AM811x servomotoren, profiteert u van een extreem compacte, efficiŽnte en gunstig geprijsde servo-oplossing.

Aangezien de EL7211-0010 klem het uitlezen van een absoluutencoder ondersteunt, is deze geschikt voor toepassing in combinatie met de AM81xx serie servomotoren met One Cable Technology. Dit betekent dat u kunt besparen op materiaal- en montagekosten. Met het elektronische naamplaatje wordt de inbedrijfstelling ook aanzienlijk vereenvoudigd, omdat de motor inclusief de bijbehorende parameters is in te scannen.
 
TwinCAT 3 integreert actieve multi-core ondersteuning
Realtime taken kunnen worden toegewezen aan verschillende cores met eigen cyclustijden en individuele cores kunnen exclusief worden gebruikt voor realtime applicaties. Het CPU gebruik van iedere individuele core kan in TwinCAT 3 worden bekeken.

Met de ďcore-isolationĒ optie is het mogelijk om cores alleen toe te wijzen aan de realtime taken van TwinCAT en deze cores zijn vervolgens niet zichtbaar voor het operating systeem. Door het efficiŽnte gebruik van de beschikbare multi-core processorkracht, wordt het ook mogelijk om bijvoorbeeld complexe regellussen of meettaken middels de centrale PC besturing uit te voeren.

>>Klikt u hier voor een videoimpressie.<<

 

Met vriendelijke groet,

Beckhoff.nl

P.S. Wilt u de Beckhoff PC Control voortaan ook ontvangen op uw iPad? Klikt u dan op deze link.

Beckhoff.nl nieuws is een uitgave van Beckhoff.nl / IAL BV - Haarlem.
U ontvangt deze mail omdat u bij ons ingeschreven staat. Afmelden kan via email: mailto:sales@beckhoff.nl