www.beckhoff.nl
 7 mei 2013 

  In deze Beckhoff.nl nieuws:

Toekomstvisie Hans Beckhoff
EtherCAT 10-jarig bestaan
Beckhoff CP-Link 4
Beckhoff EP8309 EtherCAT Box

 Beckhoff.nl mail: "Beckhoff realiseert omzet van 408 miljoen euro"

Geachte ,

Beckhoff heeft in april een gerealiseerde omzet van 408 miljoen euro bekend gemaakt. Hans Beckhoff is zeer positief gestemd over de aankomende jaren en verwacht een verdere stijging van de omzet.

De EtherCAT Technology Group viert haar 10-jarig jubileum, net als de EtherCAT technologie zelf. EtherCAT heeft in deze 10 jaar een enorme vlucht genomen, met de steun van vele gebruikers en leveranciers. Dit is ook duidelijk terug te zien in het continu groeiende ledenaantal van de EtherCAT Technology Group.

Tijdens de Hannover Messe 2013 heeft Beckhoff het nieuwe CP-Link 4 systeem laten zien, waarmee het mogelijk wordt om met een enkele CAT 7 kabel een display aan te sluiten tot 100 meter afstand van de IndustriŽle PC. Een tweede noviteit was de EP8309 EtherCAT Box, waarmee diverse mobiele applicaties eenvoudig via EtherCAT aangestuurd kunnen worden.Directeur Hans Beckhoff blikt kort terug, maar is vooral toekomstgericht
Beckhoff heeft in 2012 een omzet gerealiseerd van 408 miljoen euro. Dit is weliswaar iets minder dan verwacht, maar desondanks is Hans Beckhoff tevreden met dit resultaat en hij is vooral zeer positief gestemd over de toekomst.

Er is door Beckhoff geÔnvesteerd in personele uitbreiding en de uitbreiding van productielocaties, waarmee Beckhoff voorbereid is op verdere toekomstige groei. Met name op het gebied van R&D werd in 2012 en zal ook in 2013 weer volop worden geÔnvesteerd. Hans Beckhoff hanteert een visie, die gericht is op het behalen van technologische voorsprong door innovatie.
 

De EtherCAT veldbus en de EtherCAT Technology Group bestaan 10 jaar
Inmiddels is EtherCAT een gevestigde standaard binnen vele industrieŽn wereldwijd. De EtherCAT Technology Group heeft momenteel 2.355 leden, die EtherCAT actief ondersteunen, verspreiden en die aan de toekomstige ontwikkeling bijdragen.

De introductie van EtherCAT tijdens de Hannover Messe 2003 was een hoogtepunt in de historie van Beckhoff. Nagenoeg de gehele industrie bezocht de stand van Beckhoff. De reacties waren in eerste instantie enigszins verbaasd en niet veel later volgden ook de vele lovende reacties. Van EtherCAT is nog steeds ťťn versie, die in de afgelopen 10 jaar niet is veranderd. Bijzonder is bovendien dat EtherCAT nog steeds sneller is dan de snelste CPU. Het is daarmee reeds 10 jaar lang gelukt om "de wet van Moore" het hoofd te bieden.
 

CP-Link 4: de 1 kabel oplossing voor het aansluiten van een display
Beckhoff heeft tijdens de Hannover Messe de nieuwe CP-Link 4 technologie gepresenteerd, waarmee het mogelijk wordt om een Panel aan te sluiten middels een enkele kabel, tot 100 meter van de IndustriŽle PC verwijderd.

Een enkele CAT 7 kabel kan worden gebruikt voor het transport van videosignalen, USB 2.0 signaal en de voeding voor het display, waardoor de bekabelings- en installatiekosten worden gereduceerd.
 

Multifunctionele EtherCAT input/output Box
De EP8309 EtherCAT Box beschikt over 8 digitale inputs en outputs, 2 digitale tachometer inputs, twee analoge inputs, een analoge output en een stroomgestuurde 1,2 A PWMi output, waarmee het mogelijk wordt om simpele proportionele ventielen tot 1,2 A aan te sturen.

Met de EP8309 biedt Beckhoff een IP67 oplossing, waarmee diverse apparaten direct via EtherCAT aangestuurd kunnen worden. Een voorbeeld is een mobiele applicatie, zoals het aansturen van het remsysteem van een windmolen. Aangepaste versies van de EP8309 zijn in voorbereiding voor gebruik binnen hydraulische systemen, tandwielkasten en generatoren.
 

Met vriendelijke groet,

Beckhoff.nl

Beckhoff.nl nieuws is een uitgave van Beckhoff.nl / IAL BV - Haarlem.
U ontvangt deze mail omdat u bij ons ingeschreven staat. Afmelden kan via email: mailto:sales@beckhoff.nl