Beckhoff.nl mail: "529 assen gesynchroniseerd middels Beckhoff PLC en EtherCAT"
   3 maart 2015
 
 In deze Beckhoff.nl mail treft u de volgende onderwerpen aan:
 
Breaking the surface, 529 EtherCAT servoklemmen bewegen een virtuele oceaan  
Tijdens de Hannover Messe treft u de Beckhoff stand in hal 9 met standnummer F06  
De compacte CP37xx IP65 Panel PC met geavanceerde Atom multi-core processortechnologie  


Geachte ,

Het Noorse oliebedrijf Lundin heeft vanwege haar 10-jarig jubileum een kinetic art installatie gepresenteerd. Het kunstwerk wordt bestuurd middels de Beckhoff Soft PLC TwinCAT.

De Hannover Messe heeft dit jaar als motto: "Integrated Industry - Join the Network". De beurs en ook de Beckhoff stand zullen voornamelijk in het teken staan van Industry 4.0. Beckhoff toont een multi-core server PC met 36 cores, de compacte AX8000 multi-axis servodrives en de EJ steekbare EtherCAT I/O modules.

De CP37xx tot slot van deze nieuwsbrief is een compacte en krachtige IP65 Panel PC voor montage op een draagarm.


 
Breaking the surface, 529 EtherCAT servoklemmen bewegen een virtuele oceaan
De kinetic art installatie wordt aangestuurd middels vier Beckhoff 19 inch rek PC's met daarop de TwinCAT 3 NC PTP software geďnstalleerd. De klant doet zelf de aansturing middels C-code via de in TwinCAT 3 geďntegreerde Microsoft Visual Studio omgeving. Er zijn in totaliteit 529 servoklemmen met 529 Beckhoff servomotoren, die op hun beurt weer gekoppeld zijn met plexiglazen buizen, die in vertikale richting op en neer bewogen kunnen worden.

In de hoekpunten van de vloer zijn sensoren geplaatst die een bezoeker kunnen detecteren. Als een bezoeker wordt gedetecteerd, dan bewegen de plexiglas buizen in een golvende beweging omhoog naar een veilige positie, waardoor het oceaanlandschap zich opent en je het gevoel krijgt "erin te kunnen duiken" om vervolgens de zeebodem te kunnen onderzoeken op aanwezige olie reservoirs.

Klikt u >>hier<< voor de video van deze kinetic art installatie.

 
Tijdens de Hannover Messe treft u de Beckhoff stand in hal 9 met standnummer F06
De Hannover Messe wordt dit jaar gehouden van maandag 13 tot en met vrijdag 17 april en zal voor een groot deel in het teken van Industry 4.0 staan.

Beckhoff toont op haar stand binnen het Industry 4.0 forum, de nieuwe C6670 multi-core server PC met 36 cores. Deze PC zal naast het verzorgen van de conventionele machinebesturing, parallel ook een XTS systeem en een robot aansturen. Daarnaast verzorgt deze PC tevens de meettechnologie en de condition monitoring op de machine. En bovendien maakt de PC veilige communicatie mogelijk met de cloud en communiceert deze met geavanceerde sensoren, zoals RFID readers. Het toppunt van centrale intelligentie, zoals Beckhoff dit voor ogen heeft.

Andere belangrijke highlights zijn de compacte AX8000 multi-axis servoversterkers met snelle regelkringen en met One Cable Technology (OCT) en de nieuwe EJ steekbare EtherCAT I/O modules voor machinebouwers met middelgrote machineaantallen.

 
De compacte CP37xx IP65 Panel PC met geavanceerde Atom multi-core processortechnologie
De CP37xx Panel PC beschikt over een scherm met multi-touch functionaliteit en multi-core Atom processortechnologie. De Atom processoren staan bekend om hun kracht, goede on-board grafische eigenschappen en geringe warmtedissipatie. De CP37xx is daarmee geschikt voor de meest uiteenlopende besturingstaken.

De Panel PC is verkrijgbaar met een beeldschermformaat uiteenlopend van 12 inch tot en met 24 inch. De CP37xx beschikt bovendien over een draaibare en kantelbare draagarmadapter voor montage op een buis van 48 mm rond.

 

Met vriendelijke groet,

Beckhoff.nl

Beckhoff.nl nieuws is een uitgave van Beckhoff.nl / IAL BV - Haarlem.
U ontvangt deze mail omdat u bij ons ingeschreven staat. Afmelden kan via email: mailto:sales@beckhoff.nl