Beckhoff.nl mail:"OPC UA realtime dataoverdracht"
   7 maart 2017

 In deze Beckhoff.nl mail treft u de volgende onderwerpen aan:
 
Realtime datacommunicatie middels OPC UA  
Beckhoff is aanwezig op de Hannover Messe in hal 9 met standnummer F06  
Een lowcost inbouw Panel PC met een beeldschermdiagonaal van 7 inch  
Cursusagenda maart:  
Best gelezen berichten van de nieuwsbrief van vorige maand:  


Geachte ,

In deze nieuwsbrief treft u meer informatie over de Hannover Messe, die dit jaar wordt gehouden van 24 tot en met 28 april. U treft de Beckhoff stand in hal 9 met standnummer F06.

Beckhoff heeft binnen het OPC UA platform de pub/sub UDP communicatiemethode geďntegreerd voor de realtime dataoverdracht tussen verschillende besturingssystemen.

Binnen de IPC range biedt Beckhoff een 7 inch touchscreen economy Panel PC voor inbouw in de besturingskast. De Panel PC biedt uitgebreide mogelijkheden voor compacte automatiseringsoplossingen. 
Realtime datacommunicatie middels OPC UA

De directe integratie van pub/sub UDP communicatie in de TwinCAT 3 runtime maakt de eenvoudige configuratie van publishers en subscribers mogelijk, alsmede de realtime uitwisseling van data.

Conventionele client/server applicaties kunnen ontkoppeld worden middels publisher/subscriber gebaseerde communicatie en hoeven niet langer van elkaars bestaan af te weten. De publisher stuurt zijn data via een UDP multicast, naar een multicast group. De subscribers ontvangen de data door te "subscriben" op deze multicast group in plaats van het apparaat zelf.

Dit voordeel kan worden toegepast binnen machinenetwerken, voor kleine productiesystemen, maar ook voor complexe machines en gebouwen.

 
Beckhoff is aanwezig op de Hannover Messe in hal 9 met standnummer F06

De beurs wordt gehouden van maandag 24 tot en met vrijdag 28 april. Het thema is: “Integrated Industry – Creating Value”. De focus ligt op het zo goed mogelijk benutten van de voordelen van Industrie 4.0.

Beckhoff toont de toegevoegde waarde van Industrie 4.0 middels haar PC gebaseerde besturingsoplossingen, als basis voor preventief onderhoud, machine optimalisatie en verhoogde machine efficiëntie.

Op de stand treft u onder andere meer informatie over Industrie 4.0, hoognauwkeurige meetmodules, IoT, TwinCAT 3, AX8000 multi-axis servodrives, het lineaire XTS systeem, many core processortechnologie en een nieuwe IPC ter grootte van een bierviltje.

 
Een lowcost inbouw Panel PC met een beeldschermdiagonaal van 7 inch

De CP6606-0001-0020 is een zeer interessant geprijsde touchscreen Panel PC met een ARM Cortex-A8 processor. De Panel PC is uitgevoerd met een Windows Embedded Compact 7 besturingssysteem en een MicroSD kaart als opslagmedium. De Panel PC is zeer robuust, vanwege het ontbreken van bewegende delen.

De Panel PC kan desgewenst worden uitgerust met een 1s-UPS voor de veilige opslag van persistent data. En met een TwinCAT runtime en de TwinCAT PLC HMI is er sprake van een zeer complete besturing, die tevens als EtherCAT master dienst kan doen.
 
Cursusagenda maart:

• 21 mrt. t/m 23 mrt. TwinCAT 2 voor professionals cursus
• 31 mrt. TwinCAT 3 TwinSAFE cursus

U kunt >>hier<< klikken voor het actuele cursusaanbod.


 
Best gelezen berichten van de nieuwsbrief van vorige maand:


• ISE beurs voor building en show control….
• CX2000 many core Embedded DIN-rail PC….
• EtherCAT servoklem met STO functionaliteit…

Klik hier voor de mailing van vorige maand.
 

Met vriendelijke groet,

Beckhoff.nlBeckhoff.nl nieuws is een uitgave van Beckhoff Automation BV.
U ontvangt deze mail omdat u bij ons ingeschreven staat. Afmelden kan via email: mailto:sales@beckhoff.nl