Beckhoff extra: "Over 2 weken is het zover, de EtherCAT Technology Day 2018"
   7 maart 2018

 In deze Beckhoff.nl mail treft u de volgende onderwerpen aan:
 
Automatisering van de pakket- en postindustrie met Neopost  
CO2 neutrale toekomst met Team Fast en EtherCAT  
De dag wordt gehouden in het Conference Centre op de strip  


Geachte ,

De EtherCAT Technology Day wordt gehouden op dinsdag 20 maart in het Conference Centre op de strip in Eindhoven. Mocht u zich nog niet hebben ingeschreven: inschrijven voor de EtherCAT Technology Day is gratis en kan via www.beckhoff.nl.

Op deze dag zullen er experts komen op het gebied van EtherCAT, veldbussen en Industrieel Ethernet. Deze experts van de EtherCAT Technology Group zullen ingaan op de werking van TSN, EtherCAT in de semiconductor industrie, EtherCAT P, OPC UA en IoT. Naast deze experts zullen er sprekers zijn van de sponsoren van dit evenement (Beckhoff, Festo en Hilscher).

Naast de technische presentaties worden er ook applicaties van Neopost en Team Fast gepresenteerd. Tevens worden er  SpeedDates voor u georganiseerd waarmee u direct met de experts op het gebied van EtherCAT kunt spreken. Wilt u een volledig overzicht van de dag, kijk dan op www.beckhoff.nl.

Onderstaand treft u meer informatie over de applicaties die gepresenteerd worden op de EtherCAT Technology Day.


 
Automatisering van de pakket- en postindustrie met Neopost
De nieuwste machine van Neopost is uitgevoerd met EtherCAT als bussysteem. Tijdens de EtherCAT dag zal Neopost een presentatie geven met betrekking tot deze nieuwste machine.

De applicaties van Neopost hebben betrekking op de pakket- en postindustrie. Zij komen met 4 verschillende categorieën automatiseringsoplossingen om deze industrie preciezer, efficiënter, sneller en duurzamer te laten verlopen. Neopost tackelt op deze manier het vullen van enveloppen, het sorteren van de enveloppen, het openen van enveloppen en het op maat verpakken van pakketten.

De producten die verpakt dienen te worden, worden ter plekke automatisch opgemeten en het karton voor de verpakking wordt in één vloeiende beweging op maat gesneden, dicht gevouwen om de producten, dicht geplakt en gelabeld. Dit zorgt voor een zeer compact verpakt pakket die op een hoge snelheid verpakt wordt.
 
CO2 neutrale toekomst met Team Fast en EtherCAT
Dit team, opgezet door studenten van de Technische Universiteit van Eindhoven, is bezig met het duurzamer maken van openbaar vervoer. Dit doen zij door een nieuwe vorm van brandstof te introduceren binnen deze sector. Deze nieuwe vorm van brandstof heet Mierenzuur (hydrozine) en dit is een vloeistof gecreëerd uit CO2 en H2O. Met deze nieuwe vorm van energieopslag kan samen met de standaard elektrische auto’s een CO2 neutrale oplossing geboden worden tegenover het gebruik van fossiele brandstoffen.

Team Fast hoopt op uitbereiding van hun toepassingsnetwerk en hoopt zowel in het openbaar vervoer als in de commerciele transport sector door te dringen. De eerste stadsbus met dit energieopslagconcept is in ieder geval al rijdende en heeft EtherCAT als backbone.
 
De dag wordt gehouden in het Conference Centre op de strip

U kunt uzelf gratis inschrijven voor deze interessante en leerzame dag door >>hier<< te klikken.

Tijdens de inschrijving kunt u ervoor kiezen om een speeddate aan te vragen met een EtherCAT expert. De speeddate zal ingepland worden tijdens de de EtherCAT Technology Day, waarbij u een EtherCAT vraagstuk aan de expert kunt voorleggen.

Er is tijdens deze dag uiteraard ook de mogelijkheid om te kunnen netwerken met andere EtherCAT gebruikers

Wij zouden u graag verwelkomen op dinsdag 20 maart!

 

Met vriendelijke groet,

Beckhoff.nl

P.S. U kunt zich nu nog inschrijven op www.beckhoff.nl

Beckhoff.nl nieuws is een uitgave van Beckhoff Automation BV.
U ontvangt deze mail omdat u bij ons ingeschreven staat. Afmelden kan via email: mailto:sales@beckhoff.nl