www.beckhoff.nl
 4 november 2014 

  In deze Beckhoff.nl nieuws:

EtherCAT EJ Modules
EtherCAT Technology dag
SPS IPC Drives 2014
FlowID

 Beckhoff.nl mail: "Slimme machinebouw mogelijk met nieuwe EJ EtherCAT I/O"

Geachte ,

In deze nieuwsbrief besteden wij aandacht aan de Beckhoff EJ EtherCAT I/O modules, die op een circuit board gestoken kunnen worden. De I/O kan middels connectoren worden aangesloten. Dit zorgt voor een besparing in de aansluitkosten en de kans op fouten tijdens het aansluiten wordt tot een minimum beperkt.

De eerste EtherCAT Technology Dag in Nederland wordt op 27 januari 2015 op de Hightech Campus in Eindhoven gehouden en op 28 januari 2015 zal de EtherCAT Technology Dag in Rijssen worden gehouden in het Experience Center van Voortman. Er is een mogelijkheid om een speeddate te plannen met de specialist voor al uw vragen over EtherCAT en er zal ook een experience floor met table top presentaties aanwezig zijn. De inschrijving start vanaf maandag 10 november.

Eind november vindt alweer de 25e editie van de SPS IPC Drives beurs plaats. Beckhoff zal tijdens deze beurs weer verschillende nieuwe ontwikkelingen tonen op een stand van maar liefst 1.500 m≤. Tot slot in deze nieuwsbrief besteden wij aandacht aan FlowID, een spin-off van de TU Eindhoven, die met een slim concept de Herman Wijffels innovatieprijs 2014 hebben gewonnen.


 
Tijdens de SPS IPC Drives zal Beckhoff de nieuwe EJ EtherCAT I/O serie presenteren
Deze nieuwe I/O oplossing voor standaard applicaties binnen de machinebouw, verhoogt de efficiency voor middelgrote en grote machineaantallen.

De EtherCAT plug-in modules voor de grootschalige machinebouw bieden een efficiŽnte oplossing, middels standaard componenten en met behoud van flexibiliteit wat betreft de machineconfiguratie. De plug-in modules zijn elektronisch gezien gebaseerd op de standaard EtherCAT I/O klemmen. Ze worden op een circuit board gestoken. Middels voorgefabriceerde kabels met connectoren kunnen ze eenvoudig stekkerbaar worden aangesloten. Deze wijze van aansluiten verlaagt de aansluitkosten en de kans op aansluitfouten wordt hiermee gereduceerd tot een minimum. De I/O modules hebben bovendien een veel compactere bouwvorm in vergelijking tot de traditionele EtherCAT I/O klemmen. 
Reserveer nu alvast 27 of 28 januari 2015 in uw agenda voor de EtherCAT Technology dag
Op 27 januari 2015 wordt de EtherCAT Technology dag gehouden op "de Strip" van de Hightech Campus in Eindhoven en op 28 januari vindt deze dag plaats in het Experience Center van Voortman te Rijssen. Tijdens deze dag zal er onder andere nader ingegaan worden op het EtherCAT protocol, diagnosemogelijkheden met EtherCAT, Safety over EtherCAT, EtherCAT binnen de Seminconductor industrie en applicatievoorbeelden van klanten.

Ook zal er de mogelijkheid zijn om op deze dag een speeddate te plannen met de specialist. U kunt dan een vraag stellen over EtherCAT met betrekking tot uw applicatie. Ook zal er een experience floor aanwezig zijn met table top presentaties, die u in de pauzes kunt bezoeken. Meer informatie over deze dag en het programma treft u door >>hier<< te klikken. De inschrijving voor deze dag start vanaf maandag 10 november. 
De SPS IPC Drives 2014 beurs in NŁrnberg wordt gehouden van 25 tot en met 27 november
Tijdens de beurs zal Beckhoff weer vele noviteiten presenteren, zoals bijvoorbeeld de nieuwe en compacte serie EJ EtherCAT I/O modules, nieuwe 22,5į motormodules voor het XTS systeem en een nieuwe serie compacte servodrives. U bent van harte welkom op de Beckhoff stand met standnummer 406 in hal 7.

Wij zullen met enkele medewerkers van Beckhoff Nederland aanwezig zijn tijdens de beurs en tonen u graag alle nieuwe ontwikkelingen op de Beckhoff stand. 
FlowID heeft de Herman Wijffels innovatieprijs 2014 gewonnen
FlowID is een spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven. FlowID maakt kleinschalige chemische processen mogelijk met een  compacte chemische installatie. Dit zorgt voor flexibiliteit en veiligheid, omdat het kleinschalige proces beter controleerbaar is in vergelijk tot de traditionele grootschalige processen.

De reactie kan op deze wijze snel en efficiŽnt plaatsvinden, omdat er ideale omstandigheden voor de reactie gecreŽerd kunnen worden. Door de snellere reactie, kunnen er toch grote volumes worden verwerkt in combinatie met een veel kleinere footprint van de installatie. FlowID maakt voor de besturing gebruik van de compacte en krachtige Beckhoff CX5000 Embedded PC controller met EtherCAT I/O klemmen en een Beckhoff multitouch inbouw Control Panel wordt ingezet voor de visualisatie van de procesinstallaties.

 

Met vriendelijke groet,

Beckhoff.nl

Beckhoff.nl nieuws is een uitgave van Beckhoff.nl / IAL BV - Haarlem.
U ontvangt deze mail omdat u bij ons ingeschreven staat. Afmelden kan via email: mailto:sales@beckhoff.nl