www.beckhoff.nl
 7 oktober 2014 

  In deze Beckhoff.nl nieuws:

Parkeerrobot Ray
EtherCAT Technology Dag 2015
25e editie SPS IPC Drives beurs
Beckhoff Webinars

 Beckhoff.nl mail:"Uw auto automatisch geparkeerd door een robot"

Geachte ,

In deze nieuwsbrief besteden wij aandacht aan een automatische parkeerrobot op de luchthaven van Düsseldorf. De autonome parkeerrobot zorgt middels een Beckhoff PC gebaseerde besturing voor het betrouwbaar en foutloos parkeren van uw auto.

De eerste EtherCAT Technology Dag in Nederland wordt op 27 januari 2015 in Eindhoven gehouden en op 28 januari 2015 zal de EtherCAT Technology Dag in Rijssen worden gehouden in het Experience Center van Voortman. Het belooft een enerverende, technische dag te worden, voor EtherCAT gebruikers en geïnteresseerden. U kunt de datum van uw voorkeur alvast in uw agenda noteren.

Eind november vindt alweer de 25e editie van de SPS IPC Drives beurs plaats. Beckhoff zal tijdens deze beurs weer verschillende nieuwe ontwikkelingen tonen. Tot slot willen wij u in deze nieuwsbrief attenderen op de Beckhoff webinars. Op 23 oktober zal er een interessante webinar worden gehouden met betrekking tot de Matlab/Simulink integratie binnen TwinCAT 3, waarbij ook enkele applicatievoorbeelden gegeven zullen worden.


 
Beckhoff besturingstechnologie wordt ingezet voor automatic guided vehicles
In de parkeergarage van het vliegveld van Düsseldorf rijden AGV's rond met de naam "Ray". De parkeerrobots verzorgen een autonome PremiumPlus parking service. Het grote voordeel voor de reiziger is dat je niet hoeft te zoeken naar een parkeerplaats in de parkeergarage. Dit scheelt veel tijd en stress.

Ray meet met een laser de wielbasis van de auto om vervolgens, als een vorkheftruck, de auto omhoog te liften. Hierna rijdt de robot de auto naar een geplande parkeerplaats om daar de auto weer neer te zetten. Als de reiziger van zijn reis terugkomt op de luchthaven, dan kan de auto ook weer automatisch aan de hand van de vluchtgegevens worden klaargezet.

De besturing wordt gedaan middels een compacte Beckhoff C6920 IPC en CX5010 EPC met EtherCAT I/O klemmen. Voor de programmering maakte het Duitse bedrijf Serva gebruik van de binnen TwinCAT 3 geïntegreerde Microsoft Visual Studio omgeving en de Matlab/Simulink software voor de simulatie van regelkringen.

>>Klikt u hier voor een video van deze applicatie<<

 
Reserveer 27 of 28 januari 2015 nu alvast in uw agenda voor de EtherCAT Technology Dag
In samenwerking met de EtherCAT Technology Group (ETG) organiseert Beckhoff Nederland op 27 en 28 januari 2015 voor de eerste keer de EtherCAT Technology Dag in Nederland. Op deze dag zullen specialisten van de ETG lezingen geven over verschillende aspecten van EtherCAT.

Niet alleen het basisprincipe en de standaard zullen besproken worden, maar ook thema's als veiligheidssystemen, redundantie, diagnose en de voordelen voor de gebruiker zullen aan bod komen. Daarnaast zal worden ingegaan op het gebruik van EtherCAT in diverse industrieën, zoals: semiconductor, machinebouw en procesindustrie bijvoorbeeld.

27 januari, Hightech Campus, Eindhoven
28 januari, Voortman Experience Center, Rijssen
Prijs: Kostenloos bij voorregistratie en de lunch is inclusief.

Meer informatie volgt binnenkort!

 
Dit jaar zal de SPS IPC Drives beurs in Nürnberg voor de 25e maal worden gehouden
Beckhoff zal aanwezig zijn met een stand van ca. 1.500 m² in hal 7 met standnummer 406. U bent van harte welkom op de Beckhoff stand en wij laten u graag weer alle noviteiten zien.

Ter gelegenheid van de 25e editie van de SPS IPC Drives 2014 beurs, presenteert Beckhoff haar volledige productportfolio met componenten en systeemoplossingen voor PLC, motion control, robotica, veiligheid en meettechnologie.

De beurs wordt gehouden van dinsdag 25 november tot en met donderdag 27 november 2014.

 
Webinar TwinCAT 3, Matlab/Simulink integratie, introductie en applicatievoorbeelden
Op donderdag 23 oktober geeft TwinCAT Product Manager Dr. Knut Güttel een webinar van 30 minuten, waarin hij de integratie van Matlab/Simulink omgeving binnen de TwinCAT 3 software nader zal toelichten. Hij zal applicatievoorbeelden geven en ook dieper ingaan op de TwinCAT 3 Interface voor Matlab/Simulink.

U kunt u kostenloos inschrijven voor deze webinar door >>hier<< te klikken. U kunt kiezen tussen de starttijden 9:00 uur of 17:00 uur.

In het webinar archive kunt u ook nog de eerder gegeven webinars terugkijken. 

Met vriendelijke groet,

Beckhoff.nl

Beckhoff.nl nieuws is een uitgave van Beckhoff.nl / IAL BV - Haarlem.
U ontvangt deze mail omdat u bij ons ingeschreven staat. Afmelden kan via email: mailto:sales@beckhoff.nl