Beckhoff.nl mail: "Van EtherCAT naar PROFINET en omgekeerd"
   6 oktober 2015
 
 In deze Beckhoff.nl mail treft u de volgende onderwerpen aan:
 
EP9300 EtherCAT Box, biedt ook aanzienlijke voordelen voor PROFINET applicaties  
De CX9020 is nu ook verkrijgbaar met de handige 1-seconde UPS  
Beckhoff ontvangt goedkeuring voor BACnet installaties op Frankfurt Airport  
Succesvol verlopen Beckhoff Automation UpDate Event  


Geachte ,

Als eerste item in deze nieuwsbrief treft u de EP9300 EtherCAT Box, die het mogelijk maaakt om de IP67 EtherCAT I/O Boxen direct in een PROFINET RT netwerk aan te sluiten. Bij de reeds langer bestaande CX9020 Embedded PC is nu ook de optie van de 1-seconde UPS beschikbaar gekomen voor het veilig opslaan van persistent variabelen.

Voor Frankfurt Airport heeft Beckhoff een reeks van gecertificeerde BACnet controllers geselecteerd voor de automatisering van de gebouwen. En tot slot van deze nieuwsbrief treft u enkele impressiefoto's van het Beckhoff Automation UpDate Event dat op 22 september jongstleden is gehouden.


 
EP9300 EtherCAT Box, biedt ook aanzienlijke voordelen voor PROFINET applicaties

De nieuwe EP9300 EtherCAT Box voorziet in een gateway naar PROFINET RT netwerken. Hiermee wordt het mogelijk om de high-performance EtherCAT Box I/O modules als een geďntegreerde IP67 oplossing te gebruiken binnen een PROFINET omgeving.

De telegrammen worden door de EP9300 omgezet van PROFINET RT naar EtherCAT en omgekeerd. De IP67 EtherCAT Boxen kunnen hierdoor naadloos worden geďntegreerd en direct op de machine worden gemonteerd.

Het I/O systeem bestaat uit een EP9300, waarachter een brede range van standaard digitale en analoge EtherCAT Boxen gemonteerd kan worden.


 
De CX9020 is nu ook verkrijgbaar met de handige 1-seconde UPS

De functionaliteit van de 1-seconde UPS kende u misschien al van de CX5000 Embedded PC serie van Beckhoff. Voor de CX9020 serie komt deze handige optie nu ook beschikbaar.

Met de capacitieve 1s UPS kunt u belangrijke data opslaan bij spanningswegval. In deze ene seconde heeft u de mogelijkheid om ca. 1 MB aan persistent data weg te schrijven. Na terugkomst van de voeding kan de machine verderdraaien met de juiste instellingen. 
Beckhoff ontvangt goedkeuring voor BACnet installaties op Frankfurt Airport

Beckhoff heeft succesvol de conformiteitstesten doorstaan en voldaan aan de Fraport-specifieke vereisten voor de inzet van BACnet op Frankfurt Airport.

De Beckhoff BACnet productlijn voor Frankfurt Airport is gecertificeerd volgens BACnet revisie 12. De kleinste CX8091 is in staat om 250 BACnet objecten aan te sturen, de CX9020 kan 750 BACnet objecten aansturen en de CX5010 en CX5020 kunnen respectievelijk 2.000 en 3.000 BACnet objecten aansturen. Dit maakt een schaalbare en zeer flexibele oplossing mogelijk. De firmware is identiek voor alle platformen en odersteunt dezelfde range van BACnet object types en applicatie services.

 
Succesvol verlopen Beckhoff Automation UpDate Event

Op de Beckhoff.nl Facebookpagina treft u een aantal impressiefoto's van de op 22 september gehouden Beckhoff Automation UpDate dag in het CinemMec bioscoopcomplex te Ede.

De presentatiezaal en de experience floor waren goed gevuld met bezoekers en er waren vele interessante presentaties waarin nieuwe ontwikkelingen en producten zijn getoond. Wij hebben veel positieve feedback mogen ontvangen en wij hopen u weer te mogen ontvangen tijdens het volgende Beckhoff Automation UpDate Event in 2017.

 

Met vriendelijke groet,

Beckhoff.nl
Beckhoff.nl nieuws is een uitgave van Beckhoff.nl / IAL BV - Haarlem.
U ontvangt deze mail omdat u bij ons ingeschreven staat. Afmelden kan via email: mailto:sales@beckhoff.nl