Beckhoff.nl mail: "10.000 samples per seconde met ±0,01% nauwkeurigheid"
   6 september 2016
 
 In deze Beckhoff.nl mail treft u de volgende onderwerpen aan:
 
De EL3751 is een high-end meetklem voor integratie binnen het Beckhoff I/O systeem  
Besparing op bekabeling en installatiekosten in het veld met EtherCAT P  
Beckhoff Customer Focus: plaathechtmachine voor Prefab-betonwanden  
Best gelezen berichten van de nieuwsbrief van vorige maand:  


Geachte ,

In deze nieuwsbrief treft u meer informatie over de EL3751, een hoognauwkeurige multifunctionele meetklem, die zeer breed inzetbaar is. Een andere interessante ontwikkeling is de EtherCAT P box. Bij EtherCAT P zijn EtherCAT en de voeding gecombineerd in één enkele aansluitkabel. De machine kan hierdoor compacter gebouwd worden en u kunt besparen op bekabelingskosten.

In de Beckhoff Customer Focus besteden wij deze maand aandacht aan een mooi project, waarin JB Besturingstechniek een plaathechtmachine heeft gerealiseerd bij de RuwBouw Groep.


 
De EL3751 is een high-end meetklem voor integratie binnen het Beckhoff I/O systeem

Met de EL3751 presenteert Beckhoff een nieuwe generatie van hoogprecieze I/O modules voor zeer uiteenlopende meetapplicaties. Bij 10.000 samples per seconde biedt de EL3751 een nauwkeurigheid van ±0,01% met 24 bit resolutie.

Bovendien biedt de klem minimale drift, flexibele filterinstellingen en uitgebreide parameterinstellingen voor de analoge input. De klem is multifunctioneel en ondersteunt de volgende meetfuncties: U, I, R, DMS en RTD. 
Besparing op bekabeling en installatiekosten in het veld met EtherCAT P

Beckhoff heeft een uitgebreid aanbod van IP67 EtherCAT P Boxen. De enkele aansluitkabel met voeding en EtherCAT gecombineerd, minimaliseert de bekabelingswerkzaamheden en kosten.

Naast de gereduceerde installatiewerkzaamheden, kunnen de besturingskast, de kabelgoot en de kabelrups ook kleiner worden gekozen. De kans op aansluitfouten kan worden geminimaliseerd, door gebruik te maken van geprefabriceerde en geteste Beckhoff kabels.

Met EtherCAT P blijft de vrijheid van topologie behouden, net als bij traditioneel EtherCAT. EtherCAT P is een nieuwe officiële standaard binnen de EtherCAT Technology Group (ETG).

 
Beckhoff Customer Focus: plaathechtmachine voor Prefab-betonwanden

JB Besturingstechniek is een Nederlandse Beckhoff System Integrator. JB Besturingstechniek heeft voor het bedrijf RuwBouw Groep (voorheen CRH Structural) een plaathechtmachine geautomatiseerd ten behoeve van de productie van betonnen prefab wanden.

Voor de besturing van de machine wordt er gebruik gemaakt van een Beckhoff IPC met de TwinCAT besturingssoftware, inclusief de motion control functionaliteit voor het aansturen van de servoassen. Middels de servoassen worden de platen gehecht op het frame. De bewerkingsinstructies voor de plaathechtmachine worden gegenereerd vanuit een 3D-CAD tekening.

U kunt >>hier<< klikken voor meer informatie en een filmpje van de machine.

 
Best gelezen berichten van de nieuwsbrief van vorige maand:

• Webinar over datacollectie middels IoT….
• Het EK9160 kopstation voor cloud based control….
• EtherCAT voetbalrobots Techunited wereldkampioen….

Klik hier voor de mailing van vorige maand.

 

Met vriendelijke groet,

Beckhoff.nlBeckhoff.nl nieuws is een uitgave van Beckhoff.nl / IAL BV - Haarlem.
U ontvangt deze mail omdat u bij ons ingeschreven staat. Afmelden kan via email: mailto:sales@beckhoff.nl