Beckhoff Feldbuskomponenten

Beckhoff Veldbus Componenten

I/Os voor alle gangbare veldbussen

De veldbuscomponenten van Beckhoff
Beckhoff levert een omvangrijk gamma aan veldbuscomponenten voor alle gangbare I/O's en veldbussystemen: busklemmen, BusBoxen, Lightbus, PC-veldbuskaarten en veldbusmodules.

Met de busklemmen in beschermingsgraad IP20 en de BusBox modules in IP67 is een volledig programma voor alle relevante signaalvormen en veldbussystemen voor handen. De Beckhoff Lightbus is het uiterst snelle en betrouwbare veldbussysteem dat perfect voldoet aan de vereisten van de automatiseringstechniek. De PC-veldbuskaarten zijn speciaal ontwikkeld voor snelle sturingen en real-time opdrachten en kunnen hierdoor voor een breed toepassingsspectrum worden ingezet. Het I/O-aanbod wordt afgerond met de vereiste kabelsets, en programmeer- en configuratietools. Door dit uitgebreide aanbod van I/O-componenten kan het bussysteem gekozen worden, dat het best geschikt is voor elke specifieke toepassing.

Lightbus
Dit lichtgeleider-bussysteem van Beckhoff wordt gekenmerkt door een bijzonder grote storingsongevoeligheid, eenvoudige installatie en een deterministische datatransmissie. De Beckhoff Lightbus is nog steeds de snelste veldbus, mede hierdoor is deze bus bij uitstek geschikt voor positionerings toepassingen.

Profibus
Profibus is zeer verspreid als bus voor decentrale periferiecomponenten (Profibus DP). Beckhoff ondersteunt naast Profibus DP en FMS ook de nieuwe standaard voor de aandrijfcommunicatie Profibus MC.

Interbus
Interbus is eenvoudig te configureren, snel en betrouwbaar. Het shift register protocol van dit master/slave systeem biedt een grote efficiŽntie bij de cyclische communicatie.

CANopen
Door een efficiŽnt gebruik van de busbandbreedte realiseert CANopen een korte systeemreactietijd bij relatief lage data rates. De typische CAN-voordelen, zoals een hoge datazekerheid en het multi-master aspect, blijven daarbij behouden.

DeviceNet
DeviceNet is een sensor/actuator-bussysteem, dat uit de USA afkomstig is en ook in Europa steeds vaker ingezet wordt. DeviceNet is gebaseerd op CAN (Controller Area Network).

ControlNet
ControlNet is een open en gestandaardiseerd veldbussysteem. Door dit protocol kunnen cyclische en acyclische data over de bus worden uitgewisseld zonder wederzijdse beÔnvloeding.

SERCOS
SERCOS werd oorspronkelijk ontwikkeld als snel lichtgeleider- bussysteem voor drives. Door de SERCOS buskoppelmodule van Beckhoff kunnen de voordelen, zoals een hoge data rate en korte cyclustijden, nu ook gebruikt worden voor I/O-periferie.

Ethernet
Ethernet, de dominerende standaard in de kantoor-wereld, heeft ook zijn weg gevonden naar de automatiseringstechniek. De voordelen van Ethernet, zoals hoge datatransmissie rates, de makkelijke integratie in bestaande netwerken en de veelvoudige diensten en interfaces, zijn ook perfect terug te vinden in de Ethernet-producten van Beckhoff.


USB
USB heeft zich tot een standaard-interface van de PC-techniek ontwikkeld. Door zijn hoge transmissie rate, flexibele topologie door geÔntegreerde hubs de Beckhoff USB-buskoppelmodule, kan dit systeem worden gebruikt als alternatief voor een veldbus bij kleinere afstanden.

Modbus
Modbus is een open, serieel communicatieprotocol dat op de master/slave architectuur gebaseerd is. Aangezien het vrij eenvoudig op willekeurige seriŽle interfaces kan worden toegepast, heeft dit protocol aan belang gewonnen.

RS232/RS485
De „klassieke“ seriŽle interfaces RS232 en RS485 worden nog steeds op grote schaal gebruikt. De Beckhoff RS485/RS232 I/O-modules maken gebruik van een eenvoudig, serieel communicatieprotocol dat makkelijk kan worden geÔmplementeerd.

 
  Bus Terminals
Busklemmen
  Fieldbus Box
  Lightbus
  PC Fieldbus Cards
  Fieldbus Modules
Feldbus Modul
 
  KS2000
  KS8000
  TwinCAT BC
  TwinCAT I/O
  Documentation
Home


Beckhoff, info: sales@beckhoff.nl